Actualidad
Post Image

Can Jordi Blues Station Vol I


Sis grups emblemàtics de l'illa han participat en la gravació de ‘Can Jordi Blues Station Vol. I’, un àlbum amb dotze temes de blues i rock que resumeixen els concerts en directe que, abans de la pandèmia, se celebraven habitualment a la popular botiga-bar, situada al quilòmetre 8 de la carretera de Sant Josep-Eivissa.


“Com la situació que hem viscut aquests últims mesos ens ha impedit gaudir de la música en viu com a nosaltres ens agrada, en absoluta llibertat, hem volgut recuperar aquest so tan especial que es recull en els nostres directes, amb sis de les bandes habituals de Can Jordi. És un disc per a retornar-nos la il·lusió als músics, al públic i als que treballem aquí. Serà la nostra banda sonora”, explica Vicent Marí, Jordi, propietari d’aquest establiment.

Aquest primer àlbum es va acabar de gravar fa pocs dies als estudis de MP Music a Can Savina, Eivissa, sota la supervisió tècnica del gran Dennis Herman, qui fos responsable dels famosos estudis Mediterráneo de Sant Llorenç, on van gravar algunes de les bandes espanyoles i estrangeres més famoses del moment.

Juntament amb Can Jordi, el projecte l'ha impulsat el músic Miquel Prats, Botja, propietari de MP Music, qui assegura que aquest primer volum només és el principi: “Can Jordi és la casa dels músics i en aquest CD iniciàtic han participat sis bandes, així que l'hem anomenat Vol. I perquè serà el primer de molts. Volem que les principals bandes que actuen a Can Jordi acabin formant part d'una llarga col·lecció que reflecteixi el miracle que suposa que una botiga de carretera acabi convertint-se en el temple del blues i el rock’n’roll a Eivissa”, explica Prats.

Els grups que han participat en aquesta primera edició són Bluesmafia i es Saligardos, Little Jackie Paper, The Moonshine Band, Pere Vergés, Sílvia San i Ferran Nogués, i Uncle Sal. Tots ells han gravat dos temes que, d'alguna forma, constitueixen l'essència de la música que fa vibrar al públic a Can Jordi.

“La producció ha estat impecable i el resultat és un àlbum molt potent, amb un so realment cuidat i vibrant. Crec que, quan la gent ho escolti, descobrirà un dels discos col·lectius més sorprenents que s'han gravat en els últims anys a Balears”, afegeix Miquel Prats.

Actualment aquest primer CD ja s'està produint a una fàbrica de Barcelona i està previst que pugui presentar-se i comercialitzar-se durant les festes nadalenques. Els grups participants Bluesmafia i és Saligardos: Banda de jumpin' blues, swing, boogie i rock & roll, liderada
per Miquel Prats, Botja (veu i guitarra), Dennis Herman (baix), Johnny Hocking (teclats), Stefano Serra (bateria), Vicent Tur (trombó), Santi Ramírez (trompeta) i Víctor Ávila (saxo). És una de les fixes de la Station.

Little Jackie Paper: Formació de Rock & Blues de recent creació, formada per músics històrics de la Station. La componen Rob Davidson (veu i guitarra), José David Cruz (harmònica), Salvatore Licitra (contrabaix) i P.J. González (bateria).

The Moonshine Band: Grup d'arrels cèltiques molt habitual de Ca Jordi, formada per Seán Mackey (veu i guitarra), Dennis Herman (baix), Raúl Moya (acordió) i Danilo Martínez Boerr (bateria).

Pere Vergés: Un dels més veterans músics de Ca Jordi, famós pel seu rock psicodèlic i per l'ús d'instruments de corda de la seva pròpia creació. És l'únic que actua en solitari en el disc.

Sílvia San i Ferran Nogués: Duo format per a aquest disc i integrat pels guitarristes i cantants Sílvia San, del grup Poison Ivy, i Ferran Nogués, que ha actuat en Ca Jordi amb formacions com Illinois Central, The Station Hollers o Blind Seekers.

Uncle Sal: Banda de rock meridional que ha presentat els seus tres discos en Ca Jordi i ofert innombrables concerts. La formen Soulman Sal (veu i guitarra), Rock & Roll Banker (guitarra), Francis Fastfingers (baix) i Artimus Gabe (bateria).