Actualidad
Post Image

Octubre Trans 2020


Des d’Emprendada Feminista, ha nascut un grup per organitzar tot un mes d’activitats amb motiu de l’Octubre Trans, conjuntament amb Sa clau de s’armari i Chrysallis.

 

Ja fa una dècada que arreu de l'Estat Espanyol s'organitzen activitats sobre temàtiques trans, no binàries i de dissidències sexuals al llarg del mes d'octubre, ja que el dia 21 és el Dia Internacional per a la Despatologització de la Transsexualitat. 

 

Treballar al voltant d'aquest concepte ens permet anar més enllà i fer una carrera de fons no només per garantir que la transsexualitat no sigui considerada una malaltia, sinó perquè tota expressió de gènere que s'escapi dels cànons clàssics sigui, a més d’acceptada, celebrada com una riquesa social i cultural. 

 

Durant el mes d'octubre tenim previst fer unes jornades convidant a ponents referents en aquest àmbit, generar espais de trobada per compartir experiències, un club de lectura i una taula informativa entre d’altres.

 

Aquí trobareu un resum d’algunes de les activitats organitzades. Us recomanem que us mantingueu connectades a les xarxes socials d’Emprendada Feminista, on anirem actualitzant la informació.

 

Esperam que us agradi!

 

Dissabte 3 octubre - directe d’instagram:

Presentació del Llibre “A la conquista del cuerpo equivocado”, de Miquel Missé, sociòleg i activista trans. 

“El relato más popular sobre la transexualidad ha señalado que nuestro malestar reside en nuestro cuerpo y la solución es transformarlo. Sin embargo, otras voces han querido impugnar ese relato con nuevas preguntas: ¿y si el origen de nuestro malestar no estuviera en nuestro cuerpo?, ¿seguiría estando en el cuerpo el remedio? Encontrar una respuesta a estas cuestiones es un ejercicio colectivo que lleva décadas fraguándose. Este libro es parte de este ejercicio, de la batalla por ganar el relato sobre el origen del malestar de las personas trans y así desplazar el discurso del cuerpo equivocado para colocar otra propuesta. O, dicho de otro modo: estos cuerpos nuestros, que nos dijeron que estaban equivocados, queremos reconquistarlos.”

 

DIUMENGE 11

18h, Sala polivalent del poliesportiu des Cubells -> “Què és això des gènere?”

   \\\ Xerrada sobre diversitat sexual i feminisme a càrrec d’Emprendada Feminista i                                              Chrysallis

    \\\ Concurs amb premi per finalitzar!! Pots tornar a casa amb un 5% de descompte per una compra a Sa Cultural

 

DIVENDRES 16

18 a 19h -> Directe d’Instagram al perfil d’ @emprendadafeminista per presentar s’exposició i es llibre “Construccions identitàries” de Mar C. Llop.

19 a 21h, Sala d’Exposicions del Centre Cultural de Jesús -> Inauguració de sa exposició “En construcció…” de Mar C. LLop. Comptarem amb sa presència de l’autora i hi haurà firma de llibres.

L’exposició durarà fins el 15 de novembre.

“El projecte que vaig començar la primavera del 2013, tracte de fotografiar i explicar mitjançant textos, els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona/home i també d ́una manera específica, l’evolució dels cossos de les persones transsexuals.

En un moment de la meva existència en què vaig decidir transitar des del gènere que se’m va assignar en néixer, i en aquest temps de trànsit, he anat coneixent persones que estan en el mateix camí. Un dia, veient el meu entorn, vaig començar a documentar i plasmar les nostres realitats, sentiments, pensaments, conceptes i debats de les persones transgènere, de qui ens trobem immersos en aquest món. Des de dins, des del costat d’aquells i aquelles que ens capbussem en un lloc entre el blau i el rosa, el blanc i el negre, buscant un cos, una expressió on sentir-nos còmodes. Un lloc que tampoc té perquè ser inamovible.

El projecte és desenvolupa per les següents línies de treball: Conceptes, Persones, Vincles, En Trànsit.

La finalitat d’aquesta feina és la d’explicar i difondre aquestes, nostres realitats, mitjançant exposicions, un llibre i la il·lustració a ponències, debats, articles i actes de visibilització del col·lectiu.”

 

DISSABTE 17

09 - 14h, Sant Jordi -> Stand Informatiu. Vine, pregunta, i participa!

 

DIJOUS 22

19h -> Club de lectura. Lloc a confirmar.

 \\\ “A la conquista del cuerpo equivocado”, de Miquel Missé. Inscripció prèvia a emprendadafeminista@gmail.com

 

DIVENDRES 23

20h, Can Jeroni -> Projecció de sa pel·lícula “Una mujer fantástica”

“Marina (Daniela Vega) una joven camarera aspirante a cantante y Orlando (Francisco Reyes), veinte años mayor, planean un futuro juntos. Tras una noche de fiesta, Marina lo lleva a urgencias, pero él muere al llegar al hospital. Ella debe entonces enfrentar las sospechas por su muerte. Su condición de mujer transexual supone para la familia de Orlando una completa aberración. Ella tendrá que luchar para convertirse en lo que es: una mujer fuerte, pasional... fantástica.”

 

DISSABTE 24 —-> JORNADES TRANS!

Cas Serres. Guardau-vos es dia! Parlarem de trans-ruralitat, sexili, educació i molt més des d’una perspectiva transfeminista. Amb Teo Pardo, activista transfeminista, treballa a Sidastudi en l'àmbit de l’educació sexual. Ha fet tallers i xerrades arreu de l'Estat Espanyol i ha col·laborat en publicacions i fòrums trans i feministes. I amb Xácia Ceive, activista trans de Galícia i creadora del projecte rural trans i queer “Sete Outeiros”.