Actualidad
Post Image

Festival Barruguet: doble de companyies, doble de jornades, la mateixa il·lusió que el primer dia


El Festival Barruguet de Teatre Familiar celebrarà entre els dies 21 i 26 de maig la seva sisena edició. El certamen, organitzat per l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu amb la col·laboració de la Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, dura ara una setmana quan als seus inicis varen ser només tres dies; agrupa 21 espectacles de 18 companyies diferents quan al 2014 eren 14 muntatges de 9 productors. A les sessions escolars hi ha inscrits uns 3.000 boixos (sense comptar les visites a 5 escoletes) quan fa sis anys només varen ser 750. Però amb tot aquest creixement, el Barruguet encara manté la seva voluntat de promoure les arts escèniques entre el gran públic, especialment entre els infants, i mantindre la seua vessant social, però també de promoció del sector a l’illa.

 

El Barruguet de 2019 viurà del 21 al 24 de maig les funcions escolars per a alumnes d’Infantil, Primària i escoletes, amb representacions al Palau de Congressos, Teatro España, Centre Cultural de Jesús i el Centre Cultural d’es Puig d’en Valls. En total, es faran 14 funcions escolars de quatre espectacles diferents, més la visita a les instal·lacions de 5 escoletes. Més de 3.000 alumnes gaudiran d’aquesta iniciativa.

 

Les funcions familiars, obertes a tot el món, tindran lloc del 22 al 26 de maig, amb espectacles per a tots els públics, a partir de l’any d'edat, i amb gran varietat de gèneres com ara teatre més clàssic, titelles, circ, clown, dansa i música. Com sempre, hi haurà espectacles de carrer gratuïts i altres de sala per als quals es poden obtindre les entrades a www.festivalbarruguet.com. Enguany, la nòmina de 18 companyies està composada per 6 de Balears, 7 de Catalunya, 3 de la Comunitat Valenciana, 1 de La Rioja i altra d’Aragó.